Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürlüğü bünyesindeki Analiz, Teknoloji ve Kalibrasyon Laboratuvarları, Maden Analizleri ve Teknolojisi (MAT) Dairesi’nde yer almaktadır.

MAT Dairesi, Analiz, Teknoloji ve Kalibrasyon Laboratuvarları’nda, TS EN ISO/IEC 17025 Standardı’nın gerekliliğini karşılayacak düzey ve kalitede, tarafsızlık ve gizlilik beyanlarına uygun olarak hizmet verilmektedir.

MAT Dairesi Laboratuvarları, sahip olduğu bilgi birikimi, uzman elemanlarının oluşturduğu insan gücü ile Genel Müdürlüğün yanı sıra, madencilik ve yerbilimleri alanlarında kamu ve özel sektör ile üniversite ve şahıslara hizmet sunmaktadır. Bu hizmetler; analiz, teknolojik test, araştırma (ürün, proses geliştirme, maliyeti azaltma, verimliliği artırma vb.) ve kalibrasyon şeklinde olup, analiz/test ve kalibrasyon hizmetlerinin kodu, adı, hizmet süresi, metot/açıklama, numune miktarı ve birim fiyatları bu katalogda belirtilmektedir.

Bu katalog tanıtım amacıyla hazırlanmıştır. Kataloğun herhangi bir bölümünde değişiklik olması durumunda, güncel bilgiler https://www.mta.gov.tr/ucretli-isler/liste/test-ve-analizler/test/ internet adresinde yer almaktadır.

 
BAŞVURU ŞARTLARI
 
  • Analiz/test ve kalibrasyon hizmeti için;

Kamu Kurum/Kuruluşları ve Üniversiteler resmi yazı ile,

Özel kuruluş ve şahıslar, Başvuru Formu veya bu formdaki bilgileri içeren talep yazısı (dilekçe veya yazı) ile,

             MTA Genel Müdürlüğü'ne başvuru yapmalıdır.

  • Analiz/test ve kalibrasyon hizmet başvurularında, talebi yapana ait tüm erişim bilgileri (ad, soyad, adres, telefon, e-posta vb.) yer almalıdır.
  • Laboratuvar iş yoğunluğu, cihaz arızası, tadilat, vb. nedenlerle geçici bir süre için başvuruların kabul edilmediği analiz/testlere https://www.mta.gov.tr/ucretli-isler/liste/test-ve-analizler/test/ internet adresinden güncel olarak ulaşmak mümkündür. Başvuruları kabul edilemeyen analiz/testlerle bağlantılı olan analiz/testlerin de başvuruları kabul edilmemektedir.
  • Analiz/test işlemi gerçekleştirildiğinde numunenin bütünlüğü bozulabilmekte ve/veya numune miktarı azalabilmektedir. Bu durum göz önüne alınarak analiz/test işlemine başvuru yapılmalıdır. Ancak, Başvuru Formu/Talep yazısında belirtildiği veya ayrıca talep edildiği takdirde, analiz/test işleminden sonra varsa kalan numunenin iadesi mümkün olacaktır.
  • Maden Analizleri ve Teknolojisi Dairesi, 

- Analiz/Test Raporlarında, herhangi bir şartnameye veya standarda göre uygunluk beyanı vermez.

- Kalibrasyon Sertifikalarında, deney eleği ve hacim kalibrasyonlarında şartnameye veya standarda göre uygunluk beyanı verir, diğer kalibrasyonlarda vermez.