TurkVolc'un Faaliyetleri
Projenin açılış çalıştayı
Geçmiş faaliyetlerin, püskürme tarihlerinin ve gelecekteki olası tehlikelerin daha iyi anlaşılması için Türkiye'nin aktif volkanları araştırılmaktadır.
Volkanlarla ilgili kısa kurslar
Bristol Üniversitesi'nden ve Montserrat Volkan Gözlemevi'nden ekip üyeleri tarafından kısa eğitici dersler verilmiştir. Bu kısa dersler, MTA'nın Ankara'daki yerleşkesinde, hem MTA'dan bilim insanlarının hem de Türkiye'nin dört bir yanındaki üniversitelerden gelen konukların katılımıyla gerçekleştirilmektedir. Söz konusu kurslar: Ağustos 2017: Rod Stewart volkan sismolojisi ve Montserrat Volkan Gözlemevi'nin çalışmaları ile ilgili kısa kurs, Ağustos 2017: Mark Woodhouse, çeşitli volkanik tehlikelerin modellenmesi üzerine kısa kurs, Nisan 2018: Steve Sparks, fiziksel volkanoloji ve volkanik tehlikeler üzerine kısa kurs, Nisan 2018: Mark Woodhouse, tehlikelerin modellenmesi üzerine kısa kurs.
Arazi çalışmaları
TurkVolc ekibi, Türkiye'nin farklı yerlerine birkaç saha gezisi düzenlemiştir. 2017 yılı Temmuz ayında İç Anadolu'ya üç haftalık bir saha gezisi düzenlendi ve Erciyes Dağı, Hasan Dağı, Acıgöl ve Göllüdağ'da çalışmalar yapıldı. 2018 yılı Haziran ayında ise saha çalışmaları Türkiye'nin batısında Kula Volkanik Bölgesi'ne yoğunlaştı. Bu iki gezide de yüzeyler incelendi, petroloji, jeokimya ve yaş tayini için numuneler toplandı, GPS konuşlandırılması dahil jeofizik çalışmaları yapıldı ve hem kentsel bölgelerde hem de sanayi bölgelerinde volkanik risk değerlendirmesi yapıldı.
2018 yılı Temmuz ayında Jo Gottsmann, Gökhan Atıcı, Mehmet Çobankaya ve MTA'dan jeofizik mühendislerinin katılımıyla jeofiziksel saha çalışmaları gerçekleştirildi. 2017 ölçümleri ile karşılaştırılmak üzere GPS ölçümleri yapıldı ve Jo Gottsmann MTA personeli ile Gravite ölçümleri konusunda ortak çalışmalar gerçekleştird